Зачестено главоболие, постоянни глад и жажда, трудно се концентрирате? Това може да

...
Зачестено главоболие, постоянни глад и жажда, трудно се концентрирате? Това може да
Коментари Харесай

Внимавайте за тези 7 симптома на дехидратация

Зачестено главоболие, постоянни глад и жажда, мъчно се концентрирате? Това може да значи, че сте обезводнени. Вижте седем признака, показващи, че евентуално не пиете задоволително вода.

Жадни сте през множеството време

Не е мъчно да се досетите, че в случай че постоянно сте жадни, тогава пиете малко вода. Но казусът може да бъде по-сериозен, в сравнение с наподобява на пръв взор. Лекарите споделят, че сухотата в устата е първият симптом на дехидратация. Рядкото предпочитание да отидете до тоалетната може също да служи като сигнал за паника: съгласно статистиката здравият човек върви там от 5 до 10 пъти дневно. Ако смятате, че сте обезводнени, пробвайте се да пиете най-малко 1,5 литра вода дневно.

Често имате главоболие

Липсата на вода може да се прояви като мигрена и главоболие. Според изследване на Verywell Health, дехидратацията води до втвърдяване на кръвта и забавя циркулацията й, което от своя страна понижава снабдяването на мозъка с О2. Главоболието обаче не е най-лошото нещо: продължителната дехидратация може да аргументи припадъци и даже халюцинации.

Лош мирис

Според зъболекарят и бактериолог Харолд Кац, дехидратацията също може да аргументи неприятен мирис. „ Ако пиете малко вода, производството на слюнка се забавя, което кара бактериите в устата да се развъждат доста по-бързо “, споделя Кац, написа БГНЕС. " Съветвам ви да пиете няколко чаши вода сред храненията, с цел да изплакнете остатъците от храна и да запазите нужното количество слюнка в устата си ".

Глад

Понякога бъркаме сигнала на тялото за липса на вода с глада. Ако нормално пиете течности по време на хранене, конвенционален инстикт може да ви подкани да ядете. Ето за какво, преди да закусите, изпийте чаша вода - изцяло е допустимо по-късно да не желаете да се храните.

Трудно ви е да се концентрирате

Неспособни сте да се справите с елементарни задания и оставате да работите до късно, тъй като не можете да свършите нищо? Възможно е да сте обезводнени. Липсата на вода понижава притока на кръв към мозъка, като му пречи да получава задоволително О2 и хранителни субстанции. Опитайте се да пиете чаша вода на всеки час и половина, с цел да избегнете стрес и изтощеност.

Запек

Ако не пиете задоволително вода, може да имате проблеми с храносмилането. Водата освен доставя О2 до мозъка, само че и смазва червата. Без задоволително от тази живителна течност тялото ви не може вярно да обработва храната, което може да докара до запек, а в най-лошия случай – до камъни в бъбреците и жлъчката.

Липса на енергия

Липсата на вода може да ви накара да се чувствате изтощени и сънливи. Ако не сте спали задоволително от няколко дни, тогава най-вероятно пиете малко вода. Спазмите по време на подготовка също могат да са признак на дехидратиране на тялото - в случай че мускулите не получават задоволително О2 посредством кръвта, те несъзнателно се свиват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР